Първа среща на Клуб “Спри и помисли!” – 19.06.2009

Публикувано на June 20, 2009 от

plant-3началотоПървата среща на Клуба беше истинско събитие! Бях ангажирал специална зала в един бизнес център в “Люлин”, оборудвана с климатик и необходимата техника за презентации, а участниците бяха цели 14 човека – идеалният състав за такова мероприятие. Поради ангажираност на залата, срещата се проведе в петък вечерта, от 18:30 часа.

Идеята беше да се изнесат три презентации от по 20 минути, като след всяка от тях отделим още толкова време за дискусия. При идеално стечение на обстоятелствата, цялата среща трябваше продължи около 2 часа. След това можехме да да отидем в близкото заведение и да пием по едно питие, продължавайки разговорите си. На практика нещата се случиха точно така, но се разтеглиха доста във времето.

Темите на презентациите бяха следните:

1. Какво стои зад модерната дума „коучинг”?

Капка Стойкова – сертифициран бизнес коуч – ни разясни някои въпроси около тази модерна напоследък дума. Презентацията й беше много интересна, може би защото темата беше непозната за повечето слушатели, и ние бяхме толкова заинтригувани и любопитни, че не усетихме как минаха близо час и половина за лекцията и дискусията – почти двойно по-дълго от предвиденото, но пък за сметка на това беше интересно. Вижте видео запис от презентацията.

2. Линк байт рекламни техники в интернет.

Александър Бикс пък ни запозна със същността на тази рекламна техника и ни разказа много интересни случки от неговата практика в тази дейност. И тъй като всеки от нас има някакви интереси и дейности в интернет – сайтове, блогове, форуми – темата отново попадна в целта – предизвика разгорещена дискусия, много смях и най-важното – даде ни полезен материал за размисъл. Вижте видео запис от неговата презентация.

3. Клуб „Спри и помисли!” – първи стъпки и възможности за развитие.

Тук аз (Майк Рам)се опитах да обобщя своите идеи за Клуба, както и всички въпроси, които обсъждахме с някои хора по пощата и на кафе-срещата, за да имаме всички по-ясна престава каква е целта на клуба и как може всеки от нас да извлече полза за себе си и за своя бизнес. Мисля, че след като идеята тръгна, на всички започна да им става по-ясно накъде вървим и защо го правим. Можете да видите видео запис от моята презентация, както и самите слайдове.

Най-важното е, че постигнахме разбиране, че Клуб „Спри и помисли!” е един експеримент, в който основното, което всеки инвестира, е време и интерес, а главното, което получава, е познанство с интересни хора, нови идеи и възможности за бизнес и личностно развитие. С две думи – активен networking.

Първата стъпка винаги е най-трудната. Затова и успешното провеждане на първата сбирка на Клуб “Спри и помисли!” беше важен момент за мотивацията на всички нас и укрепи вярата ни, че тази идея е стойностна и полезна. Оттук нататък е важно да не губим тази вяра, да вложим малко воля и упоритост и съм сигурен, че ще пожънем велики резултати.

Стискам палци!

На първата среща на Клуба присъстваха: Александър Бикс, Александър Александров, Емил Минев, Капка Стойкова, Катина Клявкова, Мая Михайлова, Майк Рам, Росен Живков и Станислав Точев.


Ако се интересувате от дейността на Клуб “Спри и помисли!” и искате да получавате актуална информация и материали от нея, за да си гарантирате, че няма да изпуснете публикация, се абонирайте за съдържанието му чрез RSS feed или по имейл.


Оставете коментар