Втора среща на Клуб “Спри и помисли!” – 05.07.2009

Публикувано на July 6, 2009 от

Майк Рам

Първата среща на Клуба беше успешна, но много колеги критикуваха вечерния час като неудобен, тъй като всички идват уморени след работа, затова решихме да направим експеримент и да насрочим следващата среща за уикенда.

Втората среща беше проведена на 05.07.2009 (неделя) – денят на парламентарните избори. Решихме, че денят е достатъчно дълъг, за да може всеки да изпълни обществените си задължения да гласува и да успее да дойде на клубната сбирка.

За място на срещата беше определен офисът на “Development zone“, любезно предоставен ни от Капка Стойкова и Мария Трифонова, намиращ се на изключително удобно място в центъра на столицата, така че да е максимално удобен за всички в неделния следобед.

Димитър НиколовУчастниците бяха малко, вероятно заради изборния ден, но срещата премина по план – Димитър Николов изнесе презентацията: „Web 2.0 практики в разработката на фирмен уебсайт” (видео, слайдове), а аз (Майк Рам) – „Организиране на електронната поща за по-висока продуктивност. Методът Inbox Zero” (видео, слайдове), след което обсъдихме някои проблеми и казуси от личния ни опит, свързани с темите на презентациите.

След “официалната част” сбирката продължи на хладна бира в съседното заведение, където пък коментирахме стила и подхода на презентаторите. По този повод възникна и идеята да имаме и дискусии не само по темите на презентациите, а и върху начина на тяхното изготвяне и представяне, с идеята всеки от нас, излизайки пред аудиторията на Клуба да подобри собствените си умения за говорене пред публика.

Това може да се развива в две направления:

  1. Изнасяне на презентация и дискусия/workshop върху подобряването й като визия и като начин на изнасяне.
  2. Споделяне на идея за презентация от някой член и след това съвместното й изготвяне с помощ и идеи от всички участници.

Аз мисля, че и двете идеи са много добри, стига да намерим ентусиасти, готови да се подложат на “дисекция” като презентатори. Надявам се и вие да споделите своите мнения по този въпрос.


Ако се интересувате от дейността на Клуб “Спри и помисли!” и искате да получавате актуална информация и материали от нея, за да си гарантирате, че няма да изпуснете публикация, се абонирайте за съдържанието му чрез RSS feed или по имейл.


Оставете коментар