Как оплесках нещата – пета среща на Клуб “Спри и помисли!” – 16.08.2009

Публикувано на August 17, 2009 от

Николай Димитров

Идеята да започнем да провеждаме тематични срещи се оказа доста сполучлива. Съдя за това по ентусиазма, с който няколко човека изявиха желание да направят презентации и по положителните отзиви на всички участници в петата среща на Клуба.

Тя се състоя на 16.08.2009, за пореден път с любезното домакинство на колежките от “Development zone“, и беше посветена на темата “Как оплесках нещата”. Идеята беше да видим презентации, в които авторите разказват за свои грешки, допуснати в миналото, от които днес са си направили поуки, полезни за всички.

Първи започна Николай Димитров, който показа невероятен талант за общуване с публиката и направи истинско шоу, разказвайки историята на своите опити в бизнеса в качеството си на музикален мениджър и посредник в организирането на концерти по заведенията. Презентацията му беше с впечатляващ дизайн, изпълнението – стегнато и поднесено с много хумор, а уроците от живота – ценни за всеки, който се опитва да се изявява в полето на предприемачеството.

Майк Рам

Аз представих една история от по-далечното минало, свързана с човек, който играеше ролята на духовен учител и наставник в един период от моя живот. Опитът да правим бизнес заедно и грешките, които всички допуснахме, бяха предмет на моята презентация. Макар и доста лична и на моменти драматична, презентацията се посрещна добре от присъстващите, защото открих и споделих с тях важни грешки, които много от начинаещите фирми допускат и които са съществен фактор за успеха или провала на всяко едно бизнес начинание.

Щастлив съм, че на срещите започнаха да идват още нови хора и че те стават все по-интересни за членовете на Клуба. Виждам, че с опита, който постепенно придобиваме, с всяка една сбирка успяваме да постигнем и все по-високо ниво на презентациите, което е повод за гордост.

Темата за големите провали и големите грешки се оказа интересна и разбрах, че има и други желаещи да споделят своя опит, което е чудесно, защото чуждите грешки са ако не на-добрия, то със сигурност най-евтиния начин да се научим да правим нещата правилно.

Идеята за тематичните срещи се оказа добра и със сигурност ще продължим да я практикуваме. Достатъчно е да има поне двама души, желаещи да споделят своите истории пред аудиторията на Клуба. Темата “Как оплесках нещата” остава в дневния ни ред и ще бъде отново поставена в някои от следващите срещи.

Както винаги, след “официалната” част, отидохме на раздумка в близкото заведение, където имахме възможност да се опознаем по-добре и да продължим приятния разговор на други теми, които ни вълнуват. Пламен Петров от Блогатство даде много точна оценка за Клуб “Спри и помисли!” с народната поговорка

“Краставите магарета и през девет дерета се надушват”

Да, ние може би наистина сме като група крастави магарета, но удоволствието да откриеш хора като теб, да общуваш със съмишленици, да споделяш идеи с тях и да почерпиш от техния опит, е несравнимо.

Благодаря на всички, които участват и подкрепят Клуба! Вярвам, че всички печелим от срещите си в него.

На срещата присъстваха: Александър Александров, Ана Вълева, Белослава Чолакова, Борислав Сапунов, Емил Минев, Катина Клявкова, Мая Михайлова, Майк Рам, Мария Трифонова, Марио Пешев, Николай Димитров, Пламен Петров и Станислав Точев.


Ако се интересувате от дейността на Клуб “Спри и помисли!” и искате да получавате актуална информация и материали от нея, за да си гарантирате, че няма да изпуснете публикация, се абонирайте за съдържанието му чрез RSS feed или по имейл.


Оставете коментар