Четвърта среща на Клуб “Спри и помисли!” – 01.08.2009

Публикувано на August 3, 2009 от

Майк Рам

Четвъртата среща на Клуба се състоя на 01.08.2009, отново в офиса на “Development zone” и вече излъчваше някаква рутина и увереност.
Темите бяха интересни и провокативни, а лекторите – авторитетни и обиграни. Дейността на Клуба започна да придобива вида, който се стремим да постигнем.

Представените теми бяха:

  1. Що е проект и защо трябва да ни пука?” от Майк Рам.
  2. SEO за блогъри” от Огнян Младенов – Oggin

И двете теми бяха с лека IT насоченост, но бяха представени на разбираем човешки език и мисля, че бяха интересни и полезни.

Моята цел беше да запозная аудиторията с официалното определение за проект и грешките, които често допускаме, неразбирайки проектните характеристики на възложената ни работа. Идеята беше да се замислим над някои често извършвани задачи и да преценим дали действително представляват проект и кой е най-добрият начин да подходим към тяхното изпълнение. Презентацията изпълни своето предназначение, предизвиквайки дискусия относно това дали изследователските “проекти” са наистина проекти.

Презентацията на Оги беше полезна за всички, тъй като повечето членове на Клуб “Спри и помисли!” имат собствени сайтове – фирмени сайтове или лични блогове – и мнозина установиха, че науката за оптимизация на търсенето не е много сложна, но пък налага определена дисциплина и не може да бъде подминавана с лека ръка, ако искаме да бъдем откривани от хората, които се интересуват от нашата дейност или нашите продукти.

В неформалното продължение на срещата в близкото заведение отново се включиха почти всички участници и разговорът продължи до късно вечерта. Възможността да се срещнеш в личен  разговор на чаша бира с хора от бизнеса, за които само си чувал, и да споделиш своите идеи и проблеми, е една от най-ценните привилегии, които получават членовете на Клуба. Оттук нататък, пътят към успешните бизнес начинания е много по-лесен, когато имаш на кого да споделиш своите идеи и от кого да получиш съвет и подкрепа.

Включете се и вие! Станете членове на Клуб “Спри и помисли!” и споделете своите идеи и проблеми с хора, които ще откликнат!

На четвъртата среща на Клуба присъстваха: Александър Александров, Десислава Бошнакова, Капка Стойкова, Мая Михайлова, Майк Рам, Мария Трифонова, Николай Димитров, Огнян Младенов и Станислав Точев.


Ако се интересувате от дейността на Клуб “Спри и помисли!” и искате да получавате актуална информация и материали от нея, за да си гарантирате, че няма да изпуснете публикация, се абонирайте за съдържанието му чрез RSS feed или по имейл.


Оставете коментар