Шеста среща на Клуб “Спри и помисли!” – 30.08.2009

Публикувано на August 31, 2009 от

Марио Пешев, Майк Рам, Деси Бошнакова

Шестата среща на Клуб “Спри и помисли!” беше реално доказателство, че идеята работи и че сбирките са както полезни, така и интересни за предприемчивите и отворени хора, каквито са членовете на Клуба.

Тя се състоя на 30.08.2009, за пореден път в офиса на “Development zone” и представи две забележителни теми, които провокираха креативността на участниците и предизвикаха продължителни и разпалени дискусии.

Марио Пешев защити тезата за ползата от гъвкавото работно време и работата от дома в презентацията си “Митовете за работното време”, представяйки редица аргументи, доказващи ефективността на тази схема както за служителите, така и за работодателите и за обществото като цяло. Разбира се, всеки аргумент може да бъде разгледан от различни позиции и това беше използвано в последвалата дискусия, давайки обилен материал за размисъл за всички, включително и за самия презентатор.

Деси Бошнакова направи брилянтна презентация за историята, визията, рекламния потенциал и психологическия ефект от подаването на една визитна картичка. Наглед нещо просто и тривиално, с което всички сме запознати, визитката се оказа нещо, на което обръщаме твърде малко внимание и често изпускаме невероятни възможности за създаване на успешни и ползотворни контакти.

Презентациите имаха невероятен успех, защото подчиниха последвалия разговор на идеи за прилагане на гъвкаво работно време и изготвяне на нови визитни картички, което показва колко впечатлени бяха всички от представените теми. Друг полезен резултат бе идеята за изработване на визитни картички за членовете на Клуба, с което да демонстрираме принадлежността си към нашата малка общност.

Благодаря на лекторите и на всички участници за чудесното преживяване! Стъпка по стъпка постигаме онова, за което създадохме Клуба – място, където нашите идеи оживяват и намират полезна почва за развитие, а общуването с такива хора е истинско удоволствие.

На срещата присъстваха: Бисер Вълов, Борислав Сапунов, Василена Вълчанова, Глория Петрова, Десислава Бошнакова, Капка Стойкова, Майк Рам, Максим Кирилов, Мая Михайлова, Марио Пешев, Надя Христова, Пламен Петров, Радислав Кондаков, Райна Цветкова и Станислав Точев.


Ако се интересувате от дейността на Клуб “Спри и помисли!” и искате да получавате актуална информация и материали от нея, за да си гарантирате, че няма да изпуснете публикация, се абонирайте за съдържанието му чрез RSS feed или по имейл.


Коментари (6)

 

 1. Anonymous says:

  Майк, още веднъж благодаря за отдадеността към идеята за клуба. Радвам се, че бях поканена и с нетърпение очаквам следващите ни срещи.

 2. Anonymous says:

  Срещата беше отлична 🙂

  Благодарности на домакините и презентаторите.

  Получи се една хубава дискусия по презентацията на Марио, относно "Митовете за работното време", а Деси ни показа нагледно, важните неща, засягащи визитните картички. За мен беше изключително удоволствие, да присъствам.

 3. […] към датата на публикация на този материал е на 30 Август 2009, с акцент върху темите за гъвкавото работно време и […]

 4. Димитрина says:

  Интересувам се къде и кога се провеждат тези срещи.

 5. Срещите се провеждат през две седмици в събота или неделя. Мястото се уточнява всеки път конкретно и всички участници се информират лично по имейл. В момента членството е само с покани, но съвсем скоро ще публикуваме условията за публично членство. Имайте търпение! 🙂

 6. […] Неслучайно изнесох презентация, оборваща темата, в Спри и помисли! преди няколко месеца. В темата засегнах работата като […]

Оставете коментар