Мозъчният тръст в действие – седма среща на Клуб “Спри и помисли!” – 13.09.2009

Публикувано на September 15, 2009 от

Идеи

Седмата среща на Клуб “Спри и помисли!”, която се проведе на 13.09.2009 показа друга силна страна на нашата организация – използването на Клуба като мозъчен тръст. Възможността да подложим дадена идея на обстоен анализ и критика, за да се открият всички положителни страни и подводни камъни беше реално изпробвана на тази среща и мисля, че резултатът беше повече от окуражаващ.

Капка Стойкова сподели своята идея за разширяване на коучинг бизнеса в посока дистанционна комуникация, представяйки своята визия за е-коучинг, а аз разсъждавах над темата за публичното споделяне на идеи и организирането им в специален сайт – тип социална мрежа.

И двете презентации провокираха активното участие на присъстващите, което доведе до много ценни идеи за реализацията на представените предложения, както и сериозна критика на техните недостатъци. Участниците в срещата бяха рекорден брой и желанието на всеки да се изкаже и да сподели мнение по изложените теми отново доведе до просрочване на определеното време. За сметка на това, мисля, че всички останаха доволни от ефекта на клубното общуване и използването на мисълта на толкова много хора за решаването на даден проблем.

Мисля, че за да бъдем максимално ефективни, добра идея би била в бъдеще да комбинираме една информативна презентация, в която участниците да научават нещо полезно от лектора, и един проблем за решаване, в който да използваме силата на групата за мозъчни атаки. По този начин всеки ще може хем да научи нещо ново, хем да тренира мозъка си в решаване на проблеми, с което да направи едно добро дело, помагайки на онзи, който търси решение.

На срещата присъстваха: Глория Петрова, Десислава Бошнакова, Емил Минев, Ива Рангелова, Иван Динков, Капка Стойкова, Майк Рам, Максим Кирилов, Мария Степанкова, Мая Михайлова, Надя Христова, Пламен Петров, Райна Цветкова, Станислав Точев и Явор Ангелов.


Ако се интересувате от дейността на Клуб “Спри и помисли!” и искате да получавате актуална информация и материали от нея, за да си гарантирате, че няма да изпуснете публикация, се абонирайте за съдържанието му чрез RSS feed или по имейл.


Коментари (3)

 

  1. Макс says:

    Много мнения се изказаха по повод и двете презентации, което все пак е градивно. Надявам се за презентаторите, пък и за всички, мненията да се окажат полезни. От срещата се очертаха няколко организационни задачи, които ще трябва да се решат в близко бъдеще. Готови сме за помощ. Очаквам с нетърпение следващата среща.

    Поздрави

  2. Anonymous says:

    С всяка среща, която правите в София и прочета за нея желанието ми и любопитството да се осъществи такава и във Варна нарства все повече.

  3. Ще стане. С повече увереност и хъс ще стане.

Оставете коментар