“Търсят се комити” – Осмата среща на Клуб “Спри и помисли!” – 04.10.2009

Публикувано на October 5, 2009 от

Пламен Петров

След малко по-голяма почивка от обикновено, на 04.10 2009 се проведе осмата среща на Клуб “Спри и помисли!”, която отново отбеляза рекорд на участници – 26. Събрахме се в удобната зала на Бизнес център Краско, която едва успя да побере всички присъстващи.

Дали защото бяхме повече хора, или защото темите бяха отново интересни и провокативни, срещата премина в бурни дискусии и породи много полезни идеи.

Първата презентация – “Търсят се комити” – беше на Пламен Петров, който представи своята идея да се организира у нас голяма конференция подобна на TED, въпреки неуспешните опити досега на други хора да го направят. Пламен вярва, че успеха на едно дело се изисква голяма отдаденост, пълна посветеност и постоянство, а хората, членуващи в Клуб “Спри и помисли!” са точно такива и ни предложи да създадем комиTED за организирането и провеждането на това мероприятие.

Разбира се, имаше и въпроси “Защо?”, “Защо ние?” и “Защо точно TED?” и те имат нужда от ясен и категоричен отговор, но по-важното е, че идеята се възприе като цяло положително и съвсем скоро очакваме първите действия по посока на реализацията на това събитие.

Марио Пешев

Втората част на срещата беше предвидена за workshop, в който да поставим и обсъдим различни въпроси за това как точно трябва да изглеждат една лична и една професионална визитна картичка, с каква цел искаме да ги използваме и на какви хора очакваме да ги даваме, като обектът на нашата практическа “дисекция” беше нашия колега Марио Пешев.

Той разказа за всичките си интереси и занимания, за начина по който се запознава с потенциалните си клиенти и впечатлението, което иска да остави у тях, за личните си цели, които влага в подаването на своята визитка.

Участниците в срещата

Дискусията беше толкова динамична и шумна, че някои от участниците трудно успяваха да вземат думата от по-приказливите, но важното беше, че въпросите, които бяха зададени провокираха много идеи не само за Марио, а и за всички участници и ни наведоха на мисълта, че да имаш лична визитна картичка е всъщност много добра идея, а в някои случаи дори може да се наложи да имаш няколко.

Както винаги, традицията беше спазена и отново завършихме срещата в приятни разговори на бира в близката кръчма. И тук бяхме много хора и доста озорихме сервитьорите докато сглобят маса за всички, но в крайна сметка всичко се уреди добре и успяхме да сложим един хубав край на деня и на изтеклата седмица.

Радвам се, че идеята се развива и печелим все повече приятели. От думите на повечето колеги разбирам, че подобни срещи са им интересни и ги зареждат с положителни мисли и идеи, така както и мен, и вярвам, че това ще ги доведе и до по-големи успехи както в личния живот, така и в професията.

А от това можем само да бъдем доволни и да се почувстваме по-щастливи.


Ако се интересувате от дейността на Клуб “Спри и помисли!” и искате да получавате актуална информация и материали от нея, за да си гарантирате, че няма да изпуснете публикация, се абонирайте за съдържанието му чрез RSS feed или по имейл.


Коментари (1)

 

  1. Явор says:

    Много съжалявам че пропуснах.Следващият път ще гледам да се организирам по-добре

Оставете коментар