Гимнастика на ума – както в бизнеса, така и за забавление – на 13-та среща на Клуба (13.12.2009)

Публикувано на December 14, 2009 от

Последната за 2009 година среща на Клуба изглеждаше твърде фатална – беше 13-та по ред и се проведе на 13.12.2009. Но в нея не само че нямаше нищо фатално, но и за пореден път ни поднесе интересни идеи, над които да си поблъскаме мозъците.

Първата презентация бе „Corporate Trade (бартеринг) – система за търговия и финансиране” и бе представена от Виталий Зарейчук. Той постави въпросите дали е възможно да се прави бизнес без налични пари и дали това е поредната утопия или е реална възможност. В процеса на разказа си Виталий ни представи идеята за един проект, който не само отговаря положително на въпроса за възможността да се постигне това, но и обяснява как точно може да се реализира тази идея.

Във втората презентация Деси Бошнакова ни показа колко много са закърнели умовете ни от едностранчиво мислене и как това ужасно пречи на креативността ни, а с това и на успеха ни в живота и в работата. За щастие, децата ни притежават уменията да гледат нестандартно на проблемите и ние също можем да си върнем детското мислене, необременено от предразсъдъци. Стига само да се упражняваме достатъчно. Затова и нейната презентация се казваше “Гимнастика за ума”. Тя ни постави няколко занимателни задачи, които се оказаха доста трудни за претоварените ни с ненужни тревоги умове. Приятният момент дойде тогава, когато започнахме да се отпускаме и да се настройваме на творческа вълна, в резултат на което започнахме и да отгатваме отговорите на задачите.

Срещата беше приятна и забавна, и в същото време полезна, защото породи нови мисли и нови идеи. Което е и целта на Клуб “Спри и помисли!”


Ако се интересувате от дейността на Клуб “Спри и помисли!” и искате да получавате актуална информация и материали от нея, за да си гарантирате, че няма да изпуснете публикация, се абонирайте за съдържанието му чрез RSS feed или по имейл.


Оставете коментар