Как хората да работят за нашия групов блог, а социалните мрежи – за нашия бизнес? 21-а среща на Клубa в София – 09.05.2010

Публикувано на May 10, 2010 от

За двадесет и първи път Клуб „Спри и помисли!” се събра отново в офис на Първа Инвестиционна Банка, която любезно отвори за нас врати през дългия уикенд.

Събина Панайотова, главният “виновник” за съществуването на блога “ентелегентно”, разказа колко е важно да си готин, за да съблазняваш и вдъхновяваш авторите да пишат безплатно за групов блог. Тя посочи два вида причини, поради които хората биха се поддали на съблазънта: Сред практичните са например, че авторите се освобождават от някои рутинни и скучни работи, не плащат собствен хостинг, не е необходимо да разбират от CMS, графични редактори и т.н. От емоционалните причини много важни са чувството за принадлежност към нещо готино и свободата (в рамките на определени правила).

Божидар Костов, макар че също е активен блогър, беше избрал да говори не за блоговете, а за социалните медии. И по-точно – за това как те могат да помогнат на нашия бизнес. Според него двете най-важни неща са да бъдем креативни и да сме постоянни. А социалните медии, които според Божидар заслужават най-голямо внимание като маркетингов инструмент, са: Facebook, Twitter, LinkedIn, Svejo, Favit, SecondLife и YouTube. Защо точно те? Вижте подробности в презентацията!

Въпреки празничното разпускане, дойдоха двойно или дори тройно повече хора, отколкото бяха обявили предварително, така че залата на Първа Инвестиционна Банка едва ни побра. Може би по-късният час – от 17 часа – е по-удобен за лятото.

Като водещ този път се изяви Виталий Зарейчук, а Майк Рам за втори път се освободи от “дежурство”, макар и частично, защото беше видео оператор.

В почти пълен състав клубът продължи сбирката в близко заведение.


Ако се интересувате от дейността на Клуб “Спри и помисли!” и искате да получавате актуална информация и материали от нея, за да си гарантирате, че няма да изпуснете публикация, се абонирайте за съдържанието му чрез RSS feed или по имейл.


Коментари (1)

 

  1. Още снимки от срещата – в албума във Фейсбук.

Оставете коментар