За първият коткоблог и как можем да отслабнем без диети – 22-ра среща на Клуб „Спри и помисли” в София – 30.05.2010

Публикувано на May 31, 2010 от

Може ли една котка да си има собствен блог, в който да изразява собственото си мнение по всички въпроси?

Не само, че може, но и наистина има. А как се прави, за какво служи и какви са ползите от това ни разказа Мариана Евлогиева на 22-рата среща на Клуб „Спри и помисли”, която се проведе за пореден път в учебната зала на Първа Инвестиционна Банка.

Мариана беше избрала точно тази тема и я сподели с нас в презентацията си „Защо й е на яка мацка личен блог ?”, тъй като искаше да сподели опита и знанията, които е придобила, докато е изучавала  различни „блогърски” техники и е оценявала резултатите от тях. Мариана е избрала да бъде първият (и засега единствен) коткоблогър, за да може да експериментира  с блог, чиито читатели са толерантни към „капризите” на автора и не се сърдят, когато някой текст е временно недостъпен или блога често си сменя премяната.

От нейния интересен разказ научихме как за няколко месеца от популяризирането на блога той е достигнал до 5300 уникални посетители, влязъл е в класацията TopBlogLog и се е наредил на достойно място в Google търсачката по редица ключови думи без да е специално оптимизиран за търсене. С този все по-успешен експеримент Мариана ни показа как може човек като нея – филолог по професия и призвание да поддържа и оптимизира блог, като се забавлява с това и го споделя с голяма доза хумор. Презентацията й беше забавление за аудиторията и същевременно с това получихме ценни съвети.

След кратката пауза бяхме поканени отново в залата от водещия на срещата Виталий Зарейчук за следващата презентация с интригуващото заглавие „Как отслабнах с визуализации” на Дянко Дянов. От разказа на Дянко научихме за неговата любов към танците и как тя го е мотивирала да отслабне трайно с 11 килограма за 1 година с помощта на визуализации и няколко прости за изпълнение стъпки, които не включват физически натоварвания и диети за отслабване. Стъпките, които Дянко е следвал и сподели с нас всъщност са само 3:

  • идея
  • план
  • осъществяване

като ролята на визуализацията е в създаването на подсъзнателна нагласа към желания резултат, която моделира поведението на човека. Повече подробности за подхода, който Дянко е измислил и как го е приложил, можете да научите от презентацията и от видеото от срещата, които скоро ще се появят на сайта, очаквайте ги.

Вижте видео записи от представянето на двамата лектори от Виталий:


Ако се интересувате от дейността на Клуб “Спри и помисли!” и искате да получавате актуална информация и материали от нея, за да си гарантирате, че няма да изпуснете публикация, се абонирайте за съдържанието му чрез RSS feed или по имейл.


Коментари (1)

 

  1. Макс says:

    Поздравления за презентаторите 🙂

Оставете коментар