Защо да одитираме корпоративния сайт и как да станем част от Ерата на вниманието? 2-ра среща на Клуба във Варна – 09.05.2010

Публикувано на May 10, 2010 от

Все още младият варненски Клуб “Спри и помисли!” се събра на втора среща в залата, която Creativity Design Studio любезно предоставиха за неделната сбирка. Малко повече от месец, след като Майк Рам откри първата среща на клуба във Варна, Маргарит Мисирджиев и Иво Илиев организираха провеждането на втората, където присъстваха както някои от вече познатите лица, така и доста нови предприемачи и специалисти в различни сфери на дейност.

Сбирката започна с една приятна изненада – поздравително видео, което Майк беше подготвил специално за варненския клуб. След това Маргарит Мисирджиев, автор на блога за маркетинг, мениджмънт и бизнес “Свежа Идея”, разказа за одитирането на уеб сайтове и нуждата от одит. Той разгледа  уеб сайта като един своеобразен магазин, в който потенциалните клиенти влизат и търсят определени удобства и преимущества.

Маргарит обясни защо одитирането на сайта е полезно както за увеличаване на приходите от него, така и за позициите му в търсещите машини и заемане на нови пазари и пазарни ниши. Това предизвика интересна дискусия за дългосрочното инвестиране в уеб сайта, гаранциите за резултата от одитирането му и евентуалните ползи от професионалното му оценяване.

Иво Илиев, който има блог за онлайн реклама, коментира възможностите, които социалните медии дават на бизнеса. В презентацията Да отворим социалните медии за бизнеса си не е страшно, а правилно бяха посочени някои от основните страхове и проблеми пред компаниите, когато стане дума за този нов тип комуникация в Интернет. Същевременно Иво даде и няколко практически съвета за онлайн присъствието на бизнеса. След презентацията Иво отговори на доста въпроси свързани с мониторинга на онлайн репутацията, ползите от приложенията и фен страниците във Facebook, преимуществата на LinkedIn, силата на блоговете и блогосферата и вирусните ефекти, които социалните медии имат като скрит потенциал. Всички се включиха с разкази за своя опит и интересни преживявания в най-популярните социални медии.

Водещи бяха двамата презентатори, а всеки от присъстващите помогна при използването на техниката. Всъщност хората на тази втора сбирка във Варна бяха много повече от първоначално заявилите желание да присъстват. Почти всички от тях в последствие прехвърлиха сбирката в близко заведение, където продължиха разговорите на интересни теми в приятна компания.


Ако се интересувате от дейността на Клуб “Спри и помисли!” и искате да получавате актуална информация и материали от нея, за да си гарантирате, че няма да изпуснете публикация, се абонирайте за съдържанието му чрез RSS feed или по имейл.


Коментари (5)

 

 1. Темите звучат интересно, чакам да качите презентациите!

 2. Anonymous says:

  Поздравления за варненската част от нашия Клуб! Очаквам материалите от срещата и си мечтая за среща и на "живо" с вас. Идва лято, разстоянията не изглеждат толкова плашещи като през зимата, може да съчетаем полезното с приятното 🙂

 3. Anonymous says:

  Mоже да се видим на живо, ако се присъедините на срещата на Рилските езера на 5 и 6-ти юни.

 4. Презентацията и видеото на Иво са вече качени. Скоро ще сложим и презентацията на Маргарит.

 5. Много ще се радвам ако разстоянията не ни пречат да се срещнем на живо на следващи сбирки 🙂

  Надявам се презентациите да са интересни и полезни. Съжалявам, че не се записа цялото видео на моята, но слайдовете и обясненията го компенсират по-добре, надявам се 🙂

Оставете коментар