Спазват ли обещанията си политиците и как работят финансовите пазари? 27-ма среща на Клуб “Спри и помисли!” в София (07.11.2010)

Публикувано на November 8, 2010 от

В неделя, на 7.11.2010 (една много подходяща дата) се състоя поредната, 27-ма среща на Клуб “Спри и помисли” – София. Бяхме в камерен състав и недошлите могат само да съжаляват, тъй като имахме страхотна програма.

В първата част Константин Павлов-Комитата и Асен Генов представиха “Политикът” – проект за борба с политическото лицемерие под формата на социална мрежа, която спомага и за развитието на онлайн гражданското общество.

Всеки може да се регистрира и да въвежда обещанията дадени от български политици в раздел “Истинометър”. Можете да следите прогреса по изпълнението на всяко обещание, както и да коментирате.  “Ветропоказател” следи колко често се сменят позициите на политиците по конкретни теми – особено полезно предвид как настоящето правителство сменя мнението си. Хит секцията разбира се е Бойкометъра – обещанията, които лично премиерът Бойко Борисов щедро е дал в публичното пространство.

“Политикът” обаче не се занимава изключително с ГЕРБ, а с българските политици въобще и са надяваме да надживее настоящето правителство. Проектът се случва с подкрепата на Тръста за гражданско общество в Централна и Източна Европа. Сайтът е изграден върху MediaWiki, а Комита и Асен заявиха, че не биха отказали помощ от програмист, който разбира от платформата и има време и желание да помага.

Във втората част домакинът ни Ивайло Груев ни предизвика с презентация за техническият анализ на стоковите пазари. Темата повдигна много въпроси и предизвика добра дискусия.

Техническият анализ предвижда движението борсите на база собствената им история. Той твърди, че е емпирично доказано, че борсите не се влияят от новините, а ги изпреварват. Техническите анализатори следят циклите на покачване и падане на цените и така решават кога да инвестират.

Изключително интересна презентация, която показа, че в ”Спри и помисли” има място за всякакви теми.


Ако се интересувате от дейността на Клуб “Спри и помисли!” и искате да получавате актуална информация и материали от нея, за да си гарантирате, че няма да изпуснете публикация, се абонирайте за съдържанието му чрез RSS feed или по имейл.


Коментари (1)

 

  1. Ivan says:

    Наистина съжалявам че не дойдох. Очаквам следващата среща.

Оставете коментар