Добавената стойност на връзките

Публикувано на November 2, 2010 от

Покрай новата интернет мода, когато чуем “връзки” се сещаме за SEO. Денислав Георгиев от “ABC Design & Communication”, обаче, реши на октомврийската среща на Клуба във Варна да ни разкаже за връзките между хората – една тема, която е в отличен синхрон с визията на Клуб “Спри и Помисли”.

Денислав е маркетолог, понастоящем мениджър на варненския клон на “ABC Design & Communication”. Работил е като журналист и има опит в комуникацията с хора и изграждането на връзки.

Денис Георгиев сподели своите виждания и опит за най-старата социална мрежа в света – тази на отношенията между хората на живо. Даде ни пример с наскоро нашумелия филм “Социалната мрежа”, където в един момент се появява “човекът, който създава връзката” в лицето на Шон Паркър, създателят на Napster. Той свързва Зукърбърг, основателят на Facebook с инвеститори, готови да отпуснат половин милион долара за финансиране на “младата” социална платформа.

Според Денис журналистите, в това отношение, са ценни контакти, защото самите те имат дебели тефтери с връзки в различни среди. Същевременно той сподели негативното въздействие на зависимостта, която могат да породят съзнателно или несъзнателно контактите. Прекаленото обвързване трябва да се избягва.

Денис Георгиев обърна внимание на светските събития и клубните прояви, на етикета от жестове, в диалога и в начина на обличане – важни неща, които не бива да се подценяват, когато искаме да създадем нови контакти.

Интересът към темата на Денислав премина в една обширна дискусия между него и останалите членове на Клуб “Спри и Помисли”. Поговорихме за връзките, които се изграждат в интернет; за имиджа и репутацията, породени от контактите, които имаме; за принципите и “политиката” в общуването и създаването на нови връзки.

Дискусията неусетно прерасна в разговор за Клуб “Спри и Помисли” в контекста на ролята му като среда за формиране на връзки и обмяна на идеи и опит между креативни и интелигентни хора, работещи в различни области – икономика, право, култура и изкуство, технологии, реклама, инженерни науки.

Вижте слайдовете от презентацията на Денис:

Подбрани моменти от презентацията на клубната среща:


Ако се интересувате от дейността на Клуб “Спри и помисли!” и искате да получавате актуална информация и материали от нея, за да си гарантирате, че няма да изпуснете публикация, се абонирайте за съдържанието му чрез RSS feed или по имейл.


Коментари (1)

 

  1. spriipomisli says:

    Споделете тук своите виждания и опит за връзките, междуличностните отношения и бизнес комуникациите.

    Надяваме се да се получи една добра онлайн дискусия, защото темата е важна и, надяваме се, интересна за всеки.

Оставете коментар