Морето не е достатъчно, Хемингуей!

Публикувано на November 3, 2010 от

“Не съм подготвил специална презентация. Искам да ви разкажа една история за да чуя вашите коментари, а и да чуя себе си” – с тези думи започна своето представяне продуцентът Ники Стоянов, провокирайки членовете на клубната сбирка.

Ники Стоянов е основател на “Киноцентър Варна”. Започва своята връзка с киното като сценарист на хумористични телевизионни предавания и постепенно се насочва към пълнометражните кино-продукции. На своята презентация той ни разказа накратко за процеса по създаването на един филм, за усещанията и динамиката – атмосферата, която го е карала през тези години, заедно със своя екип, да създава филмово изкуство. Сподели своите виждания за екипната работа и организационна дейност.

Г-н Стоянов разказа за последния проект, в който е взел участие – “East Meets Barry West” – пълнометражен филм, който е първата английско-българска продукция, произведена във Варна.

Според Ники Стоянов морето не е достатъчно за развиващ се град, какъвто е Варна. Необходимо е да се обърне внимание на културата, да се създадат възможности за развитие на варненците с умения и таланти в различни области. След лекцията му се откри широк дебат по темата сред членовете на Клуба. Темата беше с голям емоционален заряд и всеки имаше идеи и мисли, които сподели.

Вижте част от това, което Ники Стоянов разказа на срещата:

» Прочетете повече за клубната среща във Варна през Октомври.2010г. оттук

Коментари (2)

 

  1. spriipomisli says:

    Можем да продължим дискусията по темата тук, онлайн и в реално време!

  2. илияна says:

    Дано си успял с филмчето :))) Идеята е много добра!

Оставете коментар