За връзките, които създаваме с личности и изкуството, което ни създава като личности – Октомврийска среща на Клуба във Варна

Публикувано на November 1, 2010 от

Октомврийската среща на Клуб “Спри и Помисли!” Варна се проведе в конферентната зала на хотел “Импала”. На срещата присъстваха доста нови членове, двама от които – лектори в програмата на сбирката.

Сбирката започна по традиция с кратко представяне на визията и целите на клуба, след което всеки от членовете представи себе си и работата си. Клуб “Спри и Помисли!” събира заедно личности, работещи в различни браншове и имащи разнородни интереси – това породи идеята на клубните сбирки през този сезон, освен лекции и презентации, да се стартират дискусионни панели на общозначими за членовете теми.

Денис Георгиев от “ABC Design & Communication” ни разказа за връзките между хората, като очерта рамките на една обширна дискусия за ролята, зависимостите и възможностите на контактите между личностите. Денис сподели опита си като журналист и в последствие – като маркетолог. След това отговори на множеството въпроси от залата. Поговорихме за въздействието на новите дигитални средства за комуникация, за изграждане на доверие към личността или марката, за добрите практики в създаването на връзки с влиятелни хора. Той изтъкна някой важни грешки, които не бива да допускаме, като посочи и някой възможности, които трябва да търсим. Темата беше много добро попадение, имайки предвид визията на Клуб “Спри и Помисли!”, който е изграден с идеята да е една социална мрежа на живо, която да изгради стабилни връзки между мислещи и можещи личности.
Видео и слайдове на презентацията на Денислав Георгиев може да видите оттук .

Ники Стоянов, който е кино-продуцент и основател на “Киноцентър Варна” проведе една много интересна отворена лекция, която нажежи страстите в залата. “Морето не е достатъчно, Хемингуей” беше неговото обръщение към великия писател, написал “Старецът и морето”, и тема на лекцията му. Той постави проблема за асоциирането на град Варна с културни дейци и събития. Според него Варна има много личности, които се занимават с музика, кино, танци и друг вид изкуства, но градът не им предоставя необходимата за тях възможност за изява и развитие. Това ги обезсърчава и принуждава да потърсят алтернатива в София, в резултат на което Морската столица все още не може да се нарече “културна столица”, защото българите не я асоциират с подобни личности и изяви. Ники сподели и част от своя опит в киното, разказа за няколко свои проекта и трудностите, с които се е сблъсквал, заедно с екипа си.
Видео с лекцията на Ники Стоянов може да видите оттук.

Клубната сбирка завърши с голям положителен заряд и много емоции, които продължиха в неофициалната част от събирането – в новата Пицария “Селена”. Към нас се присъединиха колеги и приятели от Open Coffee от Варна и Бургас. С тях поговорихме за бизнес идеи, изминалите презентации и сбирки на клубовете и бъдещите възможности за общи инициативи.


Ако се интересувате от дейността на Клуб “Спри и помисли!” и искате да получавате актуална информация и материали от нея, за да си гарантирате, че няма да изпуснете публикация, се абонирайте за съдържанието му чрез RSS feed или по имейл.


Оставете коментар