28-мата среща на Клуба в София ще се проведе на 11.09.2011 и ще бъде посветена на изкуството на преговорите

Публикувано на September 6, 2011 от

Умеем ли да преговаряме?

Под това заглавие на 11.09.2011 г. ще се проведе 28-мата среща на Клуб “Спри и помисли!”, която ще представлява мини-семинар, посветен на изкуството на воденето на преговори. Лекторът Иван Мисалев представя семинара така:

Всеки ден преговаряме с някого. В къщи преговаряме с членовете на фамилията,  на работа – с колегите, с началниците, с клиентите.  Държавите преговарят една с друга, а понякога коалиции от държави преговарят с коалиции от други държави. От изхода на преговорите зависят не само нашите съдби, а понякога и съдбите на цели народи даже и на цялата планета.

Всеки от нас е усвоил някакви свои умения за водене на преговори. Тези умения са му помагали да се справи в ситуациите, в които е попадал досега. Но дали сме преговаряли достатъчно добре? Можем ли да подобрим нашите умения за водене на преговори, така че следващият път да постигнем по-добри резултати с по-малко усилия, без да навлизаме в излишни конфликтни ситуации?

На предстоящата среща ще представя методът на “Принципните преговори”. Този метод е създаден от специален екип на Харвардския университет. Методът е характерен с това, че се търсят решения, които да удовлетворяват интересите на страните на принципна и разумна основа. Страните търсят решения на проблемите рамо до рамо, като избягват конфронтацията и укрепват отношенията си. Това е метод, който кара и двете страни в преговорите да се чувстват удовлетворени.

Срещата ще се състои на 11.09.2011 г. от 16:00 часа в Зала 73, която се намира на ул. “Княз Борис I” 73 в София. За да покрием разходите по наема на залата, ще събираме входна такса от 10 лева. Притежателите на клубна членска карта заплащат входна такса от 5 лева.

Надяваме се, че темата ще ви бъде интересна и полезна в работата и в личния живот. Заповядайте!


Ако се интересувате от дейността на Клуб “Спри и помисли!” и искате да получавате актуална информация и материали от нея, за да си гарантирате, че няма да изпуснете публикация, се абонирайте за съдържанието му чрез RSS feed или по имейл.


Оставете коментар