Книжна тема на 12-тата среща на Клуб “Спри и помисли!” – 22.11.2009

Публикувано на November 23, 2009 от

Всички членове на Клуба сме интелигентни и отворени към знанията хора, така че за 12-тата среща на Клуб „Спри и помисли“ избрахме теми, посветени на книгите. Този подход – да съчетаваме презентации на сходни теми – се оказа доста успешен. Хората се настройват на една вълна и срещите протичат интересно и целенасочено. Надявам се и занапред да имаме достатъчно активни презентатори, желаещи да споделят своите идеи пред публика, и да съумяваме да ги комбинираме подходящо, така че да се получи интересна тематична вечер.

За пореден път един от презентаторите бях азМайк Рам – като този път моята презентация беше посветена на един проблем, с който повечето от нас са се сблъсквали и на който все не мога да намеря ефективно решение – огромното количество книги, които заемат все повече и повече място и ме затрупват отвсякъде. Обърнах се към Клуба за брейнсторминг на няколко идеи, като в решаването на проблема се търсеше постигането на няколко цели:

  1. да освободя пространство в дома си,
  2. да направя книгите си достъпни за повече хора,
  3. да бъдат достъпни и за мен, когато са ми нужни и
  4. това решение да не изисква допълнителни разходи от моя страна, даже
  5. ако може, да ми носи някакви приходи.

Дискусията беше интересна и породи възможности за допълнителни изследвания на различните варианти, така че силно се надявам, че скоро отново ще имаме възможност да доразвием тази тема.

Втората презентация беше “гвоздеят на програмата”. Лекторът Георги Лозев беше дошъл в България за кратко за представянето на книгата си “Аз, легионерът“, и ние имахме възможност да го поканим в Клуба за една кратка презентация преди отново да замине за Никарагуа, където живее в момента.

В своята презентация, озаглавена „Легионер – професия или призвание”,  Георги ни говори за митовете и реалността около френския чуждестранен легион, за преследването на своите мечти и за своето личностното израстване като човек докато е служел под знамето на легиона.

Разказът му беше прост и спокоен, но в същото време завладяващ и вдъхновяващ. Човек трябва да бъде целеустремен и уверен, и тогава никоя трудност не може да го събори. Независимо дали изпълняваш бойна мисия в армията, или решаваш лични проблеми в цивилното общество.


Ако се интересувате от дейността на Клуб “Спри и помисли!” и искате да получавате актуална информация и материали от нея, за да си гарантирате, че няма да изпуснете публикация, се абонирайте за съдържанието му чрез RSS feed или по имейл.


Оставете коментар