Враговете на успеха и случайните неща на 11-тата среща на Клуба – 15.11.2009

Публикувано на November 16, 2009 от

Единадесетата среща на Клуб “Спри и помисли!” беше посветена на духовни и малко мистични теми. Беше насочена към вярата, разбиранията и убежденията на участниците за успеха, за нещата, върху които можем да влияем и за онези, които наричаме случайност. Отново двете теми бяха в съзвучие, макар и на моменти да изказваха противоречиви твърдения. Участниците в срещата се включиха разпалено в дискусията, което показа, че за пореден път сме напипали гореща тема.

Първи “подгря” публиката Пламен Петров, представяйки онези качества и страхове, които са нашите истински врагове и с които сами си създаваме препятствия по пътя към успеха.

Втората презентация на Майк Рам беше посветена на случайните неща. Тръгвайки от книгата “Черният лебед” на Насим Никълъс Талеб, минавайки през купищата книги, обещаващи ни бърз и неизбежен бизнес успех, Майк задава въпроса: Кои са всъщност нещата, които можем да контролираме в своя живот и кои са онези, които ни се случват напълно неподозирано? Случайност ли са непредвидимите неща или Божия намеса?

И двете презентации бяха провокативни и напълно в духа на идеите на Клуб “Спри и помисли!” подтикнаха участниците в срещата към размисъл и поглед навътре в себе си. Разгорещените спорове в залата бяха израз на различните виждания и убеждения на клубните членове за причините за успеха, но и повод за всеки да се замисли дали върви по правилния път и дали е положил всички усилия, необходими за постигането на желания успех.


Ако се интересувате от дейността на Клуб “Спри и помисли!” и искате да получавате актуална информация и материали от нея, за да си гарантирате, че няма да изпуснете публикация, се абонирайте за съдържанието му чрез RSS feed или по имейл.


Оставете коментар