За камъчето на благодарността и катеренето – две лични истории. 20-та среща на Клуб “Спри и помисли!” – 25.04.2010

Публикувано на April 26, 2010 от

И двадесетата среща на Клуб „Спри и помисли!” се проведе благодарение на Първа Инвестиционна Банка, която пак ни предостави новата си учебна зала. Мястото е просторно и комфортно, което придава особено приятно настроение на клубните ни срещи.

Надя Христова сподели своята история, свързана с камъчето на благодарността. Преди три месеца Майк слага начало на тази тема – вижте видеото и слайдовете, ако не знаете за какво става дума. Надя продължи темата с примери от своя личен опит и с историите на нейни близки. Тя ни убеди, че камъчето действа както при “болезнени реалисти”, така и при хора, склонни да реагират с думите “Не искам / Не мога / Не става”. Явно повечето от присъстващите също имаха какво да споделят, защото последваха много коментари.

Презентацията на Ива Рангелова беше посветена на катеренето. Ива заинтригува и неизкушените от този спорт с разказа си за различни стилове, необходимо оборудване и, разбира се, за удоволствието, което носи катеренето. Макар че на пръв поглед това е екзотично и рядко хоби, оказа се, че поне няколко души от клуба вече са го опитвали, а други са го прехвърляли в мислите си като идея.

За първи път се събрахме не от 15, а от 16 часа. Сменихме началния час, защото се притеснявахме, че в залата със стъклен покрив може да е прекалено светло за прожектиране на слайдове. Но макар че нямаше проблеми, защото междувременно беше монтиран сенник, може би този час ще се запази за лятото.

Вероятно за първи път Майк Рам изслуша презентациите седнал, тъй като имаше предварително разпределение на ролите. Вместо Майк, водещ беше Божидар Костов, а зад камерата застана Виталий Зарейчук.

Срещата по традиция продължи в близка пицария, където още няколко часа си говорихме за благодарността, катеренето и какво ли не друго.


Ако се интересувате от дейността на Клуб “Спри и помисли!” и искате да получавате актуална информация и материали от нея, за да си гарантирате, че няма да изпуснете публикация, се абонирайте за съдържанието му чрез RSS feed или по имейл.


Коментари (1)

 

  1. Снимки от срещата можете да видите на страницата във Фейсбук.

Оставете коментар