Идеите за свободата и бизнес възможностите на социалните мрежи на 15-та среща на Клуб “Спри и помисли!”

Публикувано на February 8, 2010 от

15-та среща на Клуб “Спри и помисли!”, която се проведе на 07.02.2010, беше забележителна не само с това, че присъстваха рекорден брой участници – над 40, – но и с изключително разгорещените дискусии, породени до голяма степен от едностранчивото представяне на темите и известна доза негативизъм – нещо, което аз лично не поощрявам, но понякога просто се случва.

Първи започна Александър Кръстев, който беше озаглавил своята презентация LinkedIn за бизнеса в България или Защо не искам Facebook?. Алекс е автор на първата у нас електронна книга, посветена на социалната мрежа LinkedIn, но още в заглавието се виждаше някакво желание за противопоставяне с Facebook. И макар, че тезата му беше за бизнес ползата от участието в LinkedIn, съпоставянето й с Facebook често изглеждаше неуместно, тъй като повечето хора използват втората за лични, а не за бизнес цели.

Но докато презентацията на Алекс беше повече информативна и до голяма степен полезна, то втората презентация, изнесена от Николай Димитров, предизвика истинска буря. Невинно озаглавена “За софтуера и чая”, презентацията на Ники, въпреки че имаше някаква добра идея, не само не беше подкрепена със солидни аргументи и личен опит, но и съдържаше открити нападки срещу някои големи корпорации, което силно подразни публиката.

Клубът е място за споделяне на креативни идеи търсене на помощ за разрешаване на проблеми. Всичко това се прави в дух на позитивно мислене и уважително отношение към другите. Когато някой наруши този неписан кодекс, неговите идеи биват посрещани с критика и неодобрение.

Надявам се, че срещата въпреки всичко е била полезна, защото човек може да си направи полезни изводи от всяка ситуация, а двете презентации предоставиха много възможности за това.


Ако се интересувате от дейността на Клуб “Спри и помисли!” и искате да получавате актуална информация и материали от нея, за да си гарантирате, че няма да изпуснете публикация, се абонирайте за съдържанието му чрез RSS feed или по имейл.


Коментари (1)

 

Оставете коментар