Организация на времето и клубната социална мрежа в Ning. 19-та среща на Клуб “Спри и помисли!” – 11.04.2010

Публикувано на April 12, 2010 от

19-тата среща на Клуб “Спри и помисли!” отново се проведе с любезното съдействие на Първа Инвестиционна Банка, като този път нашите домакини ни предоставиха чисто новата си учебна зала, където се почувствахме значително по-комфортно и по-приятно от преди, за което сърдечно им благодарим.

Срещата откри Ивелина Димова с презентация, озаглавена Организация на времето на работещата жена, посветена на проблемите, които има съвременния човек с времето – както в работата, така и вкъщи, последвани от няколко полезни съвета, които тя беше открила, а част от тях и проверила на практика. Презентацията беше кратка и стегната, въпреки че беше първо излизане на Ива пред публика, и постави толкова много въпроси, че дискусията беше трудно удържима. Явно темата се оказа много важна за всички и това я постави сред темите, които трябва да продължим да изследваме в нашата работа.

Втората презентация, озаглавена NING – мрежите в нас и ние в мрежите, беше посветена на платформата Ning и възможностите, които тя предлага за изграждане на собствени социални мрежи. Мариана Евлогиева разказа какво могат да направят ралични хора с различни цели в мрежата:

  • човек, който няма никакви технически познания и желание да си губи времето (като миските в конкурсите по красота),
  • човек, който има желание и умения да се занимава с детайлни настройки (като шопа, който може да работи, а може и да не работи) и
  • човек, отдаден на специална обществена мисия (като Левски).

Мариана, заедно с Виталий Зарейчук създадоха собствената социална мрежа на Клуб “Спри и помисли!” в Ning и разказаха по време на дискусията свето виждане как тя може да ни даде повече комуникационни възможности, като с това ни помогне да се опознаем по-добре и да изпълняваме по-ефективно вътрешно организационните си дейности.

Срещата завърши с традиционно посещение на бирария, където имахме възможност да споделим повече подробности от работата и интересите си, за да се опознаем по-добре с новите членове на Клуба.


Ако се интересувате от дейността на Клуб “Спри и помисли!” и искате да получавате актуална информация и материали от нея, за да си гарантирате, че няма да изпуснете публикация, се абонирайте за съдържанието му чрез RSS feed или по имейл.


Коментари (2)

 

  1. Anonymous says:

    Ето и коментара в моя блог "Петък 13" – нямаше начин да не се похваля, че за първи път бях презентатор. 😉

Оставете коментар