Техники и инструменти за подобряване на присъствието в интернет. Трета среща на Клуба във Варна – 30.05.2010

Публикувано на May 31, 2010 от

Третата среща на Kлуб „Спри и помисли!” във Варна отново се проведе в гостоприемната обстановка на Creativity Design Studio, където ни посрещнаха любезните домакини Маргарит и Иво. Те откриха срещата с кратко представяне на клуба пред новите гости като място за изграждане на „жива социална мрежа”.

Въпреки кратката си (до момента) история в града, клубът доказа, че може да бъде интересна среда за общуване, срещи и забавления със себеподобни, но срещите имат потенциала да бъдат и доста полезни заради обмяната на опит и идеи, заради social networking средата (в истинския смисъл на думата), която създават.

Първи презентатор беше Иво Илиев, който съвсем практически обясни как да използваме различни безплатни инструменти за подобряване на бизнес присъствието си в интернет. Разгледани бяха техники за управление на съдържанието и контакт с аудиторията, за увеличаване и проследяване на източниците на трафик, за контрол върху онлайн репутацията и много други.

След кратка пауза моя светлост изнесе презентация на тема Блог да ви е на помощ или Как блоговете ни помагат да се развиваме като личности и професионалисти. Разгледахме блога като медия, като социална среда, като творческо ателие, като учител, лечител, рекламен инструмент и търговска площадка, видяхме блога като помощник в бита, кариерното развитие и дори – като „любовен посредник”.

Поговорихме си малко за успешните блогъри и добрите практики в блогването. Обсъдихме предимствата и недостатъците на различните блог-платформи. В интересна идея за по-нататъшни разговори, а надявам се и презентации, се превърна темата за корпоративното блогване.

Дискусията продължи на по бира и пица от пещ в добра варненска пицария, която се оказа на удобно близко разстояние, за кратка разходка пеша. „Неформалната част” на клубните срещи винаги е интересно изживяване – помага ти да осъзнаеш, че освен експерти в различни области, срещу теб стоят готини хора с напълно човешки разбирания за живота, вселената и всичко останало.

Очаквам предстоящите срещи на клуба с нетърпение.

Коментари (1)

 

  1. […] изминалата трета среща на Клуб „Спри и Помисли“ в гр. Варна, направих презентация, в която предложих няколко […]

Оставете коментар