Знаем ли какво може нашата визитка? (презентация)

Публикувано на September 1, 2009 от

(Това е презентацията на Деси Бошнакова “Знаем ли какво може нашата визитка?”, изнесена на шестата среща на Клуб “Спри и помисли!” на 30.08.2009 г. Вижте също и видео записа от презентацията.)

Деси започна своята презентация, развенчавайки няколко мита за визитните картички, които битуват в съзнанието на повечето от нас.

  1. Всеки има визитна картичка. Няма нищо толкова интересно в нея.
  2. Визитната картичка е от картон и днес никой не я ползва.
  3. Няма правила за размяна на визитни картички.

С множество истории и нагледни примери, Деси ни показа, че тези презумпции са погрешни и че визитната картичка съдържа огромен потенциал, който, ако сме хитри, можем да впрегнем в своя полза.

Презентацията предложи и няколко оригинални идеи как да използваме визитната картичка по-добре, за да постигнем по-добър ефект от процеса на запознанството с други хора:

  1. Подгответе се за представянето и си създайте свой “сценарий” или етюд, който да “разиграете” при подаването на картичката. Визитката е важна, но по-важно е какво ще кажете когато я давате.
  2. Включете важна информация на гърба. Дайте нещо, което е полезно и хората ще го ползват.
  3. Давайте повече от една. Хората могат да ви препоръчват и да раздават вашите визитки.
  4. Обичайте визитната си картичка!
  5. Развихрете въображението си!

Признавам, че след презентацията на всеки от нас му хрумна поне една идея как да изработи и да използва визитката си по-ефектно. А това е целта на Клуб “Спри и помисли!”.


Ако се интересувате от дейността на Клуб “Спри и помисли!” и искате да получавате актуална информация и материали от нея, за да си гарантирате, че няма да изпуснете публикация, се абонирайте за съдържанието му чрез RSS feed или по имейл.


Коментари (1)

 

  1. […] съм на презентация на Десислава Бошнакова за визитките и си спомням ентусиазма и купчината нови […]

Оставете коментар