Ще се удавим ли в морето от книги и как да накараме обществото да ни обича? 17-та среща на Клуба – 07.03.2010

Публикувано на March 8, 2010 от

17-та среща на Клуб “Спри и помисли!” предложи една по-женствена от друг път атмосфера, тъй като за първи път имахме изцяло женски лекторски екип, но сякаш ни накара да бъдем по-внимателни и по-толерантни както по време на презентациите, така и при дискусиите. Срещата се проведе на 07.03.2010 и отново даде богата храна за размисъл за всички, защото темите бяха интересни и всеки беше малко или много заинтересуван от тях.

Първата презентация, озаглавена Можем ли да се удавим в морето от книги? беше поднесена от Деси Бошнакова, която сподели тъжните данни, че у нас се издават много заглавия, но малко се купуват, а още по-малко се четат. Тъжната статистика показва, че през 2008 г. у нас са издадени средно по 771 бройки от заглавие, но добрата новина е, че все още има ентусиасти като Деси, които издават книги, които намират за интересни и стойностни, независимо от това колко малко хора ще ги прочетат.

Втората презентация беше дебют на Нора Цонева, която макар и без опит в говоренето пред публика, се представи много добре и успя накратко да сподели своя опит в осъществяването на полезни бизнес контакти. В презентацията, озаглавена Нетуъркинг – как да накараме обществото да ни обича, тя изтъкна най-важния извод, който е успяла да направи за общуването – да търсим онова, с което бихме могли да бъдем полезни на другите, да се опитаме да разкрием техните нужди и да им предложим решение на техните проблеми. Разбира се, оттук нататък следват още много въпроси относно това как да бъдат постигнати тези цели, но важното е, че Нора постави платформата, върху която да мислим и да разсъждаваме, когато решим да обогатим своята мрежа от контакти.

Радвам се, че срещата беше интересна и почти всички участници в срещата отидохме в близката пицария, където продължихме разговорите на чаша и превърнахме запознанствата си в много по-сериозни връзки. Което е и една от целите на Клуба.


Ако се интересувате от дейността на Клуб “Спри и помисли!” и искате да получавате актуална информация и материали от нея, за да си гарантирате, че няма да изпуснете публикация, се абонирайте за съдържанието му чрез RSS feed или по имейл.


Коментари (1)

 

  1. OPTIMIST says:

    Както винаги-ОРИГИНАЛНИ!

Оставете коментар