Клуб „Спри и помисли” стана на 1 година! 23-та среща в София, посветена на изкуството да презентираме

Публикувано на June 14, 2010 от

Рождените дни са хубаво нещо! Вече можем да се поздравим с първата годишнина на Клуб “Спри и помисли!”.

Какво направихме през тази година и как ще продължим напред? Отговорът на този въпрос даде Майк Рам в „Петминутката на основателя”, с която откри 23-тата среща на Клуба.

Първата презентация беше на Емил Минев, който представи темата Изкуството да презентираме. Емо е един от най-добрите майстори на презентацията у нас и по един изключително интересен начин ни показа основните стъпки от процеса по създаване на впечатляваща и успешна презентация, както и някои трикове за това. Показа ни добри и лоши примери за презентации, на какво трябва да обръщаме внимание и какво трябва да избягваме когато подготвяме презентациите си. Научихме, че за добрата презентация е съществено да помогнем на аудиторията да види това, за което говорим.

Това и още полезни неща, могат да се видят и онлайн от презентацията на Емо, която той ще сподели с нас тук на сайта на Клуба.

Втората презентация „Искам нещо да ти кажа” на Майк Рам беше естествено продължение на темата за презентациите, разгледана от друг ъгъл. В нея Майк ни представи колко е важна предварителната подготовка на презентацията преди тя да се направи на PowerPoint, как да определяме целта на презентацията, какви трябва да се водещите критерии при избор на целите и как те трябва да бъдат изцяло съобразени с аудиторията и нейните очаквания.

Майк сподели примери от опита си като лектор и презентатор, които бяха в подкрепа както на тезите от неговата презентация, така и бяха отлично допълнение към предишната презентация на Емил.

И двете презентации бяха изключително полезни и биха могли да се ползват като своеобразен наръчник за създаване и изнасяне на добра презентация – това беше мнението на всички присъстващи.

Благодарим на лекторите!


Ако се интересувате от дейността на Клуб “Спри и помисли!” и искате да получавате актуална информация и материали от нея, за да си гарантирате, че няма да изпуснете публикация, се абонирайте за съдържанието му чрез RSS feed или по имейл.


Оставете коментар