Дуоника и Чаткалина (видео)

Публикувано на May 4, 2012 от

 

Дуоника и Чаткалина са две системи от упражнения, създадени от Димитър Кръстев, който ги представи като средство за партньорство, сътрудничество и приятелство пред членовете на Клуб “Спри и помисли!”. По-долу ви предлагаме видео записа от неговата презентация на 31-вата среща на Клуба в София, която се проведе на 29.04.2012 г.

Дуоника е система от упражнения, които могат да ни помогнат да постигнем личностна трансформация по лек и приятен начин с партньор. Това е нещо като динамична йога, лек фитнес по двойки, ритуал за събуждане духа на сътрудничеството и създаване на доверие у партньора. Дуоника е занимателна игра, в която тренираме мускулите си, гъвкавостта, центъра за равновесие, координацията на движенията.

Чаткалина представлява танцова технология или мирното изкуство на равнопоставеното партньорство, което се постига чрез координирани движения и танцуване. Целта е да се срещат дланите на партньорите в разнообразна последователност от траектории и движения, голяма част от които са взаимствани от бойните изкуства. Техниката позволява след като се овладеят основните позиции, заедно с нашия партньор да творим собствени танцови композиции.

Авторът на двете системи Димитър Кръстев е много оригинална личност и невероятно атрактивен презентатор, в което можете да се убедите и сами, като видите видео записа по-долу.

Димитър Кръстев – Дуоника и Чаткалина


Ако се интересувате от дейността на Клуб “Спри и помисли!” и искате да получавате актуална информация и материали от нея, за да си гарантирате, че няма да изпуснете публикация, се абонирайте за съдържанието му чрез RSS feed или по имейл.


Оставете коментар