Що е Косплей (Cosplay)? – видео и слайдове

Публикувано на May 6, 2012 от

Косплей (Cosplay) е игра с костюми, чието име идва от думите costume и play. Божидар Костов ни разказа как се е зародил, кой се занимава с него и как се практикува това хоби по света и у нас. Косплейърите се стараят да наподобяват любими герои от филми или комикси, както във външния вид – костюми и аксесоари, така и по отношение на поведението – говор и движения. В някои страни това хоби се превръща в мания и от него се прави доходоносен бизнес.

Божидар разказва как се развива тази игра по света на 31-вата среща на Клуб “Спри и помисли!” в София, която се проведе на 29.04.2012 г. Предлагаме ви видео записа и слайдовете от неговата презентация:

Божидар Костов – Що е Косплей? (видео)

Божидар Костов – Що е Косплей? (слайдове)

Божидар Костов – Що е Cosplay?
Вижте още презентации от Клуб “Спри и помисли!”

Ако се интересувате от дейността на Клуб “Спри и помисли!” и искате да получавате актуална информация и материали от нея, за да си гарантирате, че няма да изпуснете публикация, се абонирайте за съдържанието му чрез RSS feed или по имейл.


Коментари (1)

 

  1. Пано says:

    Гледайки тези костюми се сетих за joker-a който гръмна 10ина в киното в Щатите. Но иначе играта е готина и откачалките нямат място в нея.

Оставете коментар