Що е проект и защо трябва да ни пука? (Видео)

Публикувано на March 28, 2010 от

(Това е видео запис на презентацията на Майк Рам “Що е проект и защо трябва да ни пука”, изнесена на първата среща на Клуба във Варна на 26.03.2010 г. Вижте също текста на презентацията и слайдовете към нея.)

Всички хора говорят за проекти, занимават се с проекти, а всъщност малцина разбират смисъла и особеностите на проектната работа и това е една от главните причини за голямото количество проблемни и неуспешни проекти.

В тази презентация Майк представя най-популярната и утвърдена дефиниция на понятието “проект”, разкрива елементите на проекта и техните основни характеристики.  Идеята на презентацията е, че колкото по-добре човек разбира същността на проекта, толкова шансовете му да го завърши успешно са по-големи. Затова в нея се говори за зависимостите между обхвата на работата, сроковете и цената, особеностите на целите, които проектът трябва да преследва и различните подходи към планирането.

Презентацията е представена на прост и разбираем език и дава обща представа за проектите и подходите за тяхното управление. Тя е предназначена за обикновените хора, които често се оказват въвлечени в подобни начинания.

Майк Рам – Що е проект и защо трябва да ни пука? Част 1

Майк Рам – Що е проект и защо трябва да ни пука? Част 2


Ако се интересувате от дейността на Клуб “Спри и помисли!” и искате да получавате актуална информация и материали от нея, за да си гарантирате, че няма да изпуснете публикация, се абонирайте за съдържанието му чрез RSS feed или по имейл.


Коментари (1)

 

Оставете коментар